mandag den 2. marts 2009

Mindre skat mere brok

Efter en forhandling om skattereformen der vel nærmest kan betagnes som en VKO classic, er det nemt at udgyde sine frustrationer over alle de mangler reformen har, det er ikke så få.

Det er der nok der gør. Så fra denne side skal der lyde et (meget) lille hurra for det trods alt store fremskridt der er sket. Mellemskatten forsvinder og grænsen for betaling af topskat er rykket markant frem. Det er ikke så skidt endda. Fint er det også at man begynder at nedtrappe rentefradrag samt skærer i de ligningsmæssige fradrag. Hvad folk går og bruger deres penge på må de selv rode med, men det er grundlæggende usundt at man kan sende en del af regningen videre til andre skatteborgere (slaver).

Alt det almindelige brok over social skævhed, manglende lettelse af topskatten etc. behøver jeg ikke gentage, politik er det muliges kunst. Dog er der en ting der forstyrrer mit øje en del, det er den grønne check. Og ja den er et bureaukratisk misfoster og så videre, men det der virkeligt falder mig for brystet er den lille særhed at der kun gives grøn check for de to første børn. Når nu politikerne insisterer på at indføre en så gennemført tåbelig ordning, og når DF nu har været så optaget af at reformen skulle være retfærdig for gud og hvermand, hvad er så egentlig meningen?

Det kan man jo kun gætte på, men mon ikke der er et svar at finde inde i hovedet på DF's forhandlere? Kunne det være at denne lille tilsyneladende marginale ting, er DF's redskab til at chikanere børnefamilier med ekstraordinært mange børn? Familier som i DF's verdensbillede jo gerne kommer fra varmere himmelstrøg. Det er en styg tanke, men med tidligere tiders forslag fra DF om kun at udbetale børnepenge for to børn, kan det jo ikke helt udelukkes. Hvis det er sådan, er det endnu et tegn på at DF går i sko der er så små, så selv børneskotøjs handlere vil have svært ved at finde størrelser der er små nok. Og samtidigt bærer briller der gør dem så nærsynede så de ikke kan se det kæmpe demografiske problem der tårner sig op foran os, inden for bare 5-10 år.

/Andreas True

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar