tirsdag den 3. marts 2009

Ritt,bander og pakker

Læs her: http://www.berlingske.dk/article/20090303/politik/903030395/

Og her: http://www.venstre.dk/index.php?id=4761&tx_ttnews[tt_news]=2497&tx_ttnews[backPid]=4606&cHash=ded8bed964

Hvis du læste andet end overskriften på artiklen fra Berlingske kom du længere end jeg gjorde. Det gør imidlertid ikke noget, det betyder bare at du stadig tror på der er noget godt i Ritt Bjerregård, på den måde adskiller vi os så fra hinanden. Alene overskriften siger en del om Ritts livsfilosofi: Ingen mennesker, inklusive Ritt selv er nogensinde selv skyld i noget. Det er altid nogle andre nogen som er de onde. Ofte er problemernes rod at søge blandt folk med en anden politisk observans end Ritt Bjerregård. Således også denne gang. Det er nemlig, forstår man nu, slet ikke bandernes skyld at de render rundt og skyder hinanden og alle mulige andre ned, nej det er regeringens skyld. De slyngler har insisteret på at lov skal holdes, og dermed bragt det dertil, at unge mennesker med en stor interesse for henholdsvis motorcykler og biler af ædel tysk afstamning nu render rundt og skyder på hinanden. Der kan man bare se, det er godt vi stadig har Ritt og hendes falkeøje til at fortælle hvordan verden virkeligt hænger sammen. Tak af hjertet.


Nu hvor regeringen er så godt i gang med at dele pakker ud bank pakke 1 og 2, forårspakker og så videre, er der nogle lyse hoveder der der har besluttet at vi også skal have en bande pakke. Mange tak for det, uden en bande pakke med ekstra skrappe redskaber til politiet får vi nok ikke bugt med de urolige elementer. Det der altid er helt interessant ved den slags tiltag er at politikere fremlægger en hoben forslag som de forestiller sig vil hjælpe på en given problematik, uden i øvrigt at forholde sig til at der formentlig allerede nu gøres en stor indsats for at imødegå problemerne. Det er der flere ting galt med:

Det noget skidt at politikerne altid stikker hovedet langt ned i enkelte problemstillinger. På den måde påtager de sig ansvaret for at løse dem, og med al respekt for Kim Andersens dybe og rolige stemme, tror jeg at båden HA og deres modpart vil skide ham et stykke. Ansvarets er politiets, og det kan ikke være sådan at politiet er så dårlige til politi arbejde, at de skal have håbefulde retspolitikere til at hjælpe sig i tide og utide.
Er det på den anden side sådan at politiet er kørt helt i bund af inkompetent ledelse manglende ressourcer, dovne medarbejdere eller hvad det måtte være. Ja så er det jo der politikerne kunne tage et ansvar for at rammerne var i orden, men løsningen af de konkrete politimæssige opgaver skal de aldrig blande sig i, eller som i dette tilfælde forsøge at slå plat på.

Og hvad er det egentligt for nogle afsindige forslag der fremlægges her? Med tanke på hvor langmodige vi ellers er virker det helt vildt at besiddelse af våben skal medføre et års ubetinget fængsel. Især da når man betænker den række af afsindigt rå indbrud der har været i folks privathjem, vi har en restriktiv våbenlov i forvejen. Og så er der forslaget om en børnebeskyttelseslov, fantastisk intet mindre, fremsat af Venstre et liberalt parti, hvor blåøjet har man lov til at være? Tror man virkeligt på at man fra politisk hold kan lovgive sig ud af forældrenes manglende ansvarsfornemmelse? Hvis den slags lovgivning er nødvendig, bør politikerne alvorligt overveje om ikke de har sovset befolkningen ind i illusion om at staten kan løse alt.

/Andreas True

2 kommentarer:

 1. Ritt B. Hvem er hun ? Noget med "de fantastiske 4 ". Vi er i år 2009 og undertegnede har bemærket,at damen ser frem til mødet med Obama i Kbh.,for dermed at sole sig..... Mediemedvind er ikke det værste man har ! Så sent som i aften har man på TV spurgt den ældre dame om problemerne på Nørrebro. " Det er ikke så godt,mener jeg". Klogt sagt af Fruen !
  Pakker mig her,pakker mig der. Hvis omtalte Frue vil pakke sammen selv,tage Hr Lykketoft med og lade nye energiske kræfter få mulighed for at tale/handle frit. "Skyld" og ansvar,det er noget,vi alle har.... om der er noget godt i Ritt ? Yt ! Hun har en økologisk æbleplantage,mig bekendt. Det må være på tide at tilse den dagligt. Og Fruen havde engang et kaffeselskab.Jeg synes,hun i al stilfærdighed og med respekt for sin aldring, skulle passe kaffen og æblerne. Bevar mig vel !
  Og mht.politiet : Ja,jeg har ikke forstand på det. Alligeve synes jeg : Lad en kontorist passe kontor/papirarbejde.Og giv et "housepoint" til hver betjent,der måtte komme op af stolen og ud i det pulserende liv. Giv dem kompetance .... Bander,ballademagere,skidesprællere,m.m. : Indsæt dem og send dem hjem,hvor de kan sproget og alm.omgangsform.... og er der ikke "plads" hjemme lige nu : En øde Ø uden våben er vel ok. Vha. fiskestang og et primusappr.dør man ikke.
  En sen aftenkommentar fra,
  Jette Laustsen True

  SvarSlet
 2. Jeg har efterhånden svært ved at få ondt i røven over Ritt Bjerregård. Damen's politik og etik er så vind og skæv, at det er svært at tage hende alvorligt. Jeg gider faktisk ikke engang tænke på det mere, fordi jeg bliver så rasende over at én som hende sidder på borgmesterposten i København.

  Som én der dagligt færdes på Nørrebro, så vil jeg også lige tilføje at alt omkring denne bandekrig er drejet fuldstændigt ud af proportioner. Ja, et par mennesker er omkommet på tragisk vis og det er selvfølgeligt beklageligt at biblioteket på Blågårds Plads lukker et par timer tidligere om lørdagen, men helt ærligt, magen til panikløsninger skal man da lede længe efter. Bandepakker? Giv nu for f....n politiet tid til at finde ud af nogle løsninger og anskue situationen nøgternt uden den overflod af hysteriske reaktioner vi har set i pressen og blandt polikere (samt Ekstra Bladet's læsere).

  Johannes

  SvarSlet